Урочиста колаборація: Fendi та Marc Jacobs

20 квітня 2023

Fendi випустив нову капсульну колекцію з Marc Jacobs сезону Літо 2023 року.

Ще у вересні 2022-го дизайнер Марк Джейкобс і креативний директор жіночого одягу Fendi Кім Джонс підтвердили: їхня співпраця справді відбудеться. 

Звичайно, інсайдери моди з нетерпінням очікували побачити саме цей кампейн. Стало відомо, що капсульна колекція стане доступною вже 11 травня. А поки ми можемо милуватися першими кадрами.

Ця колекція присвячена 25-річчю сумки Fendi «Baguette». Марк Джейкобс додає своє дизайнерське бачення, щоб розробити нові яскраві вироби, використовуючи відомі дизайн-коди Fendi. Джейкобс бере за основу сучасні мотиви та поєднує їх із силуетом початку століття.

Джонс і Джейкобс давні знайомі, оскільки вони працювали разом в Louis Vuitton. Джейкобс навіть найняв Джонса на посаду креативного директора чоловічого одягу LV у 2011 році. Тому ця дружня співпраця стала приємним сюрпризом для шанувальників двох будинків моди.

Капсульна колекція перегукується з «позолоченою епохою» Нью-Йорка, особливо у формах та крою. Граючи у фантазію та реальність, лінія одягу відтворена сріблястій, блискучій, сірій, білій, яскраво-жовтій та чорній палітрі.

Мішкуваті штани з кишенями невимушено поєднуються з укороченими футболками та худі. Джинси з текстурою кислотного прання, подовжені, щоб драматизувати силует. 

Цікавий прийом: сумка Baguette переосмислена як елемент одягу. Толстовка, де передня кишеня має повний розмір сумки Maxi Baguette виглядає сміливо та незвично.

Штани карго та куртка з кількома кишенями також мають пряжки з логотипом FF зі сріблястою фурнітурою, як і на знаковій сумці.

Дух  та стилістика Baguette охоплює всю колекцію та з'являється на найнеочікуваніших елементах луків.

Маленькі підвіски Baguette звисають на довгих ланцюжках намиста, браслетів, а рукавички та шапочки прикрашають міні-кишені як у культовому аксесуарі.

Популярне у рубриці News