Double shirting: як носити дві сорочки одночасно?

20 квітня 2023

Багатошаровість набуває все більш витончених рис: головні трендсеттери, які ще зовсім нещодавно носили офісні сорочки поверх водолазок, змінили свій стрітвір на мікротренд, який передбачає одягати дві сорочки одночасно. Як впровадити цей стилістичний прийом у життя розповімо, покажемо, навчимо і здамо місце, де купити.

 

На показі Bottega Veneta сезону весна-літо 2023 неможливо було не відзначити багатошарові образи — здавалося, що моделі вдягли кілька сорочок одночасно. Стиліст Bottega Veneta Аластер Маккім збирав луки таким чином, щоб нижній сорочковий шар покривала інша річ зі схожим коміром. 

Приклад того, як можна впровадити мікротренд у повсякденний гардероб, показують на подіумі Acne Studios, Lacoste, Jacquemus та ще багато брендів. 


Головне в цьому тренді – не перестаратися. Обирайте спокійні відтінки, як у Toteme та робіть ставку на однотонність. А якщо ви хочете одягнути сорочку з принтом, то нехай малюнки будуть прикрашати тільки одну з них.

Ефектно виглядають варіанти близьких кольорів – наприклад, рожевий ANNECLAIRE з червоним, або рожевим Max & Co іншого відтінку, блакитний та салатовий The Attico. Або спробуйте надіти сорочки одного відтінку, але різних фактур чи матеріалів. Наприклад, цікаво буде виглядати атласна модель зі звичайною бавовняною або трикотажною у поєднанні з лляною. 

Популярна американська письменниця Леандра Медін часто складає свої образи з сорочок, і тренд на подвійні, вона теж протестувала, випробувала одне з популярних поєднань сезону — яскраво-червоний із сорочковим блакитним. Щоб носити подвійний шар було комфортно, Леандра рекомендує вибирати низ на розмір більше – так у штани чи джинси можна буде легко вмістити обидві сорочки.

Ще одна прикладна порада: якщо хочете, щоб контраст сорочок був помітним, поекспериментуйте з ґудзиками – наприклад, застебніть нижній шар через отвори верхнього.



Як носити дві сорочки разом?

Спробуйте, наприклад, одину застебнути на всі гудзики, а другу залишити розстібнутою тільки біля горла — так, щоб комір першої сорочки виглядав з-під другої. Виходить дуже гідна альтернатива звичним діловим образам, і треба визнати, виглядає дуже цікаво.

Ще один спосіб – використати сорочку, яку ви одягаєте поверх, замість легкої куртки або жакета. Для цього відмінно підійдуть варіанти із тканин щільних фактур. Наприклад, утеплена вовняна сорочка, яку ми бачимо на багатьох блогерах, або звична бавовняна трикотажна. Просто надягніть її поверх застебнутої сорочки – і образ готовий.

Випробувала double shirting і наша українська телеведуча, Маша Єфросиніна. Сорочки картатих відтінків вона використала одночасно, одну одягла класичним способом, а другу зав'язала на талії, імітуючи асиметричну спідницю, яка також популярна у цьому модному сезоні.

Популярне у рубриці News