Свято Сонця: колекція Max Mara Resort 2024

12 червня 2023

Від захоплення сильними жінками до силуетів 90-х — розповідаємо, що особливого та цікавого у новій колекції Max Mara Resort 2024.

Шоу пройшло в історичній ратуші Стокгольма. Локація показу: чудовий Блакитний зал, місце проведення щорічних бенкетів на честь Нобелівської премії.

Дім моди представив новий сканді-шик, натхненний польовими квітами. Колекція перекликається зі шведською фольклорною традицією Мідсоммара (сонцестояння) та творами Сельми Лагерлеф, першої жінки, яка отримала Нобелівську премію з літератури.

Черпаючи нові сенси з традицій та віддаючи шану відомим постатям, могутні жінки є рушійною силою суті колекції.

Кампейн, який влучно назвали «Septem Flores», отримав свою назву від яскравої традиції святкування Сонця.

Один чудовий шведський звичай передбачає пошук семи різних сортів польових квітів, які, як вважають, дарують сновидіння майбутніх коханих, якщо їх покласти під подушку. Мотиви квітів різних видів було втілено на тканинах та ніжних обідках моделей.

Спідниці до щиколоток, накидки до ліктів і вишукані блузки, які можна носити з краватками-метеликами, — це характерні силуети, взяті з 1990-х і модернізовані дизайнером Яном Гріфітсом. 

Хвилясті туніки, довгі та короткі, з косами чорного кольору та кольору слонової кістки, помпонами, китицями та шпильками, які перегукуються з народними мотивами.

Не обійшлось і без ідеально скроєного пальто, візитівки марки.

Квіткові віночки, вогнище та чарівна зала з колоритним оздобленням доповнювали презентацію. 

Луки з шоу та бекстейдж показу можна переглянути у нашому Telegram-каналі.

Популярне у рубриці News