Байкери та квіти: David Koma Весна-Літо 2024

18 вересня 2023

Переглядаємо образи з показу David Koma Весна-Літо 2024 з тижня моди у Лондоні. 

Кожного сезону дизайнер обирає окрему музу для своїх колекцій. Для весни його творче натхнення присвячене королеві Єлизаветі II та її прихильності до яскравих кольорів і квіткових мотивів (вона щорічно відвідувала виставку квітів у Челсі). 

Однак саме її образи під час військової служби на початку 1940-х років, зокрема кадри, на яких вона впевнено їде на мотоциклі Royal Enfield 250, запалили його творчу іскру. «Я присвятив колекцію Її Величності, тому що завжди мріяв одягнути її», — поділився Кома. «Коли я знайшов її фотографії за час, коли вона навчалася на механіка та водія мотоцикла, мені сподобався діалог між жіночністю та якоюсь темнішою атмосферою».

Елементи та символи не випадкові: сукні створені з особливим акцентом на троянді. Троянда має символічне значення в англійській культурі. Наприклад, це емблема миру в епоху Тюдорів.

Міні-сукні зі шлейфами з намальованими вручну трояндами, надрукованими цифровим способом на еластичній прозорій сітці та навіть квіти зі смоли захоплюють.

Інша інтерпретація квітів була втілена у стилі кольчуги, включаючи сукню, вкриту мініатюрними частинками, схожими на ромашку. Спідниці з воланами витончено імітували силует квітки, що розквітла.

Кома також знайшов натхнення в образі бунтарки Ребекки Маріанн Фейтфулл у фільмі 1968 року «Дівчина на мотоциклі». Мініатюрні тривимірні троянди майстерно виготовлені вручну зі смоли білого, рожевого та мандаринового відтінків. Ці деталі прикрашали м’які байкерські куртки.

До колекції також увішли сумочки у стилі покійної королеви. Чотири форми в металевих відтінках: сріблястому, золотому, смарагдовому і чорному.

Популярне у рубриці News