Стираючи межі: показ Alexander McQueen Осінь-Зима 23/24

06 березня 2023

Показ відкривала Наомі Кемпбелл у чорному комбінезоні з корсетним бюстьє та очолила марш бездоганних чорних костюмів, білих сорочок і краваток, а також піджаків у тонку смужку. 

Дім моди цього сезону також стирає межі між чоловічим та жіночим, перевернувши гендерні норми: жінки на подіумі носили костюми, чоловіки —  топи без бретелей і пальто із заокругленими рукавами-буфами. Роблячи це, дизайнер ніби спонукає глядача поставити під сумнів, а точніше, взагалі відмовитися від традиційних чоловічих і жіночих уявлень про одяг.

Креативний директор Сара Бертон надихалася анатомічними малюнками Леонардо да Вінчі. Завдяки продуманій конструкції кожна деталь луків виглядала так, ніби вона була ідеально підібрана для будь-якої моделі, незалежно від її статі. Доречно, що шоу носить назву «Анатомія».

У лінії одягу відчувалося відлуння спадщини МакКвіна. Звертаючись до минулого та повертаючись до перших днів роботи з Александром Макквіном, дизайнер спроектувала свою нову колекцію.

Колекція також значною мірою включає один із улюблених повторюваних мотивів бренду: орхідею. Модель Адут Акеч дефілювала в вишуканому сріблястому бюстьє з бісеру у формі орхідеї, а пелюстки квітки прикривали її груди.