Пробудження сплячого гіганта: Balmain Осінь-Зима 23/24

16 березня 2023

Креативний директор Олів'є Рустен представив новий кампейн дому моди Balmain.

“Минуло чотирнадцять років, коли я вперше познайомився з величезною колекцією ескізів, вирізок з преси, відео та творів нашого архіву. Нарешті я розумію те, що мені неодноразово говорили під час співбесіди на мою першу посаду в Balmain: що цей будинок був «сплячим гігантом», який спочивав на скарбниці давно забутих багатств”,  — розповів Рустен.

У цьому сезоні дизайнер зберіг чітке бачення дизайн-кодів та повагу до витоків. Прагнучи перепрофілювати старий Balmain, візіонер посилався на першу чоловічу колекцію бренду середини 1960-х років. Для цього сезону було створено витончений стиль, який ефективно пробуджує «сплячого гіганта». 

У всій колекції креативний директор використовує багаторічні графічні штрихи П’єра Бальмена — зокрема, його гіпнотичний візерунок «Лабіринт» із 70-х. Цей принт, був натхненним контрастними мармуровими квадратами Версаля.

Розкішні силуети та майстерне пошиття костюмів з відсилкою до джазових артистів Сен-Жермена заворожує. Чоловіча та жіноча лінія об'єднанні однією ідеєю у прагненні до розкоші та винятковості.

І хоча роботи Бальмена, були створені кілька десятиліть тому, його графічні ідеї залишаються свіжими та переконливими й сьогодні.