Посвята королеві панку: Marc Jacobs Fall/Winter 2023

03 лютого 2023

2 лютого, безпосередньо перед Тижнем моди в Нью-Йорку презентували колекцію Marc Jacobs Fall/Winter 2023.

Після трьох років відсутності на подіумі через ковід, дизайнер повернувся зі своїм показом у Park Avenue Armory.

Це частково повернення додому і певною мірою вшанування. «Ще одного сезону в нашому нескінченному пошуку цінностей та можливостей, ми продовжуємо відображати поняття краси та майстерності, що постійно розширюються», — йдеться у нотатках Джейкобса до виставки.

Під назвою «Герої» колекція вшановує «всіх наших героїв минулого та сьогодення». Це свято новаторів і тих, хто розширює кордони, хто надихає, і, зокрема, покійної Вів’єн Вествуд, чия робота в авангарді панк-руху сильно вплинула на Джейкобса в 90-х. Унизу своїх нотаток Джейкобс додав цитату: «Мода покращує життя, і я вважаю, що це приємно, щедро робити для інших людей».

Протягом усього шоу елементи панку повертали нас до ранніх робіт Джейкобса: "гострих" і фарбованих зачісок. Утилітарні елементи, такі як штани-карго, здавалося, були перепрофільовані в одяг, що облягає тіло. Тоді як моделі одягали на шию окремі нитки перлів, як знак Вествуд.

Вествуд померла в грудні 22-го у віці 81 року, і коли це сталося, Джейкобс опублікував чорно-білу фотографію легендарного дизайнера в молодості. На ньому вона зображена з освітленим волоссям в колючках і ґудзиках із написом: «Будь розумним, вимагай неможливого».

У той час Джейкобс був пригнічений, сказавши: «Я продовжую вчитися з ваших слів і всіх ваших надзвичайних творінь».