Похмура розкіш: Balenciaga Зима 2023

25 серпня 2023

Бренд Balenciaga спростовує всі правила традиційного крою і створює власні. Пошиття деконструюється для експерименту з гібридними формами.

Штани подвійні та накинуті поверх для створення шлейфу і плавного руху. Ці прийоми також застосовуються до речей із деніму, шкіри та бавовняного верхнього одягу.

Завдяки “надувним” формам, вшитим у підкладку, толстовка на блискавці, байкерська куртка, спортивний костюм і пуховик трансформують розміри тіла з посиланням на екстремальну атлетику. 

Драпіровані сукні з шовкового жоржету пошиті асиметричними, сукні плісе з квітковим принтом зі шкіри, тренчі з тваринним малюнком і вузькі спортивні костюми з трикотажу або велюру підкреслюють плечі.

Вечірні сукні довжиною до підлоги, ретельно прикрашені блискітками, бахромою з бісеру, в’язані блискучою пряжею, вишиті мереживом, вручну прикрашені та зав’язані на талії атласним бантом.

Переважно похмурі кольори колекції від чорного, сірого до синього та коричневого підсилюють враження від оверсайз фасонів. Квіткові мотиви на сукнях трохи робавляють надмірну брутальність.

Особливу роль відіграють окуляри: футуристичні та екстравагантні. Креативний директор Демна Гвасалія створив одяг як переосмислення погляду базу, буденність і місце розкоші у сучасній моді.

У кампейні з'являються відомі обличчя: Ізабель Юппер та Вікторія Черетті.

Популярне у рубриці News