Milan Fashion Week Осінь-Зима 23/24: огляд другого дня показів

23 лютого 2023

Тиждень моди у Мілані – довгоочікувана подія для світу моди. Насичений розклад показів, колекції світових брендів та увага головних fashion інсайдерів. Одна зі столиць моди стає епіцентром подій, а ми готуємо для вас огляди найкавішого. Зібрали найважливіше з другого дня показів. 

Fendi

Починаємо наш огляд з Fendi Осінь-Зима 23/24.

Це новий офісний дрес-код від Кіма Джонса: спідниці з дуже довгим розрізом або одягнені поверх штанів, трикотажні максі сукні і светри в комплекті з мереживними топами.

Креативний директор переосмислив стиль Fendi, витончено обігравши поняття чоловічого/жіночого у одязі. Обираючи монохромні образи, він почав із класики чоловічого гардеробу: сірого костюма-трійки, сорочки поло та кардигану.

Складний крій та стримані кольори виглядали елегантно. Естетика колекції виходила за межі суто ділової завдяки незвичайним поєднанням фасонів і тканин.





Alberta Ferretti

Монохромні луки, сукні драматичних та елегантних силуетів; головні убори та рукавички – таким запам'ятався показ Alberta Ferretti.

Зацікавлюють текстури тканин, гра кольорів і поєднання мережива, макраме, вовни, оксамиту, тартану та шифону.





 Roberto Cavalli

Цього сезону дім моди звернувся до стилю бохо. Різноманітність текстур, кольорів та анімалістичних принтів заворожує. Проте ми бачимо, що бренд залишається вірним своїм дизайн кодам. 

Для показу Осінь-Зима креативний директор Фаусто Пуглісі пропонує носити розкльошені шкіряні брюки із шипами, клаптикові бюстгальтери, прикраси-амулети та шуби зі штучного хутра, що торкаються підлоги.

Штучне хутро виглядає м’яким і приємним, його поєднують з чим завгодно; від мереживного боді до пари джинсів і футболки.




Etro

Пальта, светри та піджаки з вирізами, шовкові сукні з принтами пейслі та максі-шарфи в клітинку дефілювали на подіумі Etro.

Окрім затишних образів з картатими шарфами до колекції увійшли напівпрозорі мереживні сукні, тому настрій колекції змінювавя від приємної багатошаровості до підкресленої чуттєвості.