Horse power: нова колекція Stella McCartney Осінь-Зима 23/24

07 березня 2023

Дизайнер Stella McCartney створила нову колекцію, присвячену родинним цінностям і традиціям британського гардеробу для верхової їзди. Це шана любові матерів, дочок і сестер.

Шоу відбулося в історичному Manège de l’École Militaire, найстарішій школі верхової їзди у Франції. Семеро білих коней протягом показу не зупинялися, бігали навколо засипаної піском арени поки моделі дефілювали подіумом.

Креативний директор Стелла Маккартні пропонує відмовитися від неетичних матеріалів та використовує високотехнологічні замінники: тканини на рослинній основі. 

До колекції увійшли сумки, що створені із найсучасніших альтернатив шкірі тваринного походження: яблучна шкіра з ефектом крокодилу, виготовлена ​​з відходів, а також перша в історії сумка, виготовлена ​​з “грибного матеріалу” Mylo.

Частина образів консервативні та відповідають естетиці “old money”, інша більш революційна, з денімом, вкороченими піджаками та низькою посадкою штанів.

Принти з зображеннями кінної тематики також активно використовуються на сукнях, топах, спідницях. Кольори стримані, в “жокейській” гамі: коричневий, чорний та білий.