Фінальна колекція: Tom Ford Archive Осінь-Зима 2023

28 квітня 2023

Це кінець подіуму для Тома Форда, — такою новиною шокував дім моди у соцмережах.

Дизайнер опублікував на своєму веб-сайті свою останню жіночу колекцію прет-а-порте, яка складається з репродукцій його улюблених образів за останні 13 років. 

Ці луки показані у трьох відеороликах Tom Ford Archive, знятих Стівеном Кляйном. Колекція лімітованого випуску складається з відтворених найбільш знакових і фірмових виробів Ford за всі роки роботи дому моди.

Як і кінорежисер, Форд організував свій вихід у кінематографічному стилі. Зі своїми моделями в скляних вітринах він стоїть попереду, як диригент, оживляючи їх, ніби вони були манекенами, що оживають у музейній експозиції.

Ембер Валлетта, Джоан Смоллз, Карлі Клосс, Карен Елсон і Керолайн Трентіні позують для маестро. Клосс у чорній вуалі хапається за голову, а Валлетта голосить — у жалобі переживає від’їзд дизайнера. Він йде зі знімального майданчика у своєму ідеальному костюмі. 

Ось така драматична історія чекала шанувальників бренду.

Які культові речі демонструють у кампейні?

Є біла сукня-накидка, яку Гвінет Пелтроу одягла на церемонію вручення премії «Оскар» 2012 року, спортивна міні-сукня з блискітками 2014 року, натхненна любов’ю Джея Зі до Форда, яку згодом одягнула Бейонсе на сцені під час світового туру місіс Картер.  

Також  до колекції увійшли хромований нагрудник кольору фуксії та вечірня спідниця, представлені Зендаєю, яка стала зіркою серіалу «Euphoria», на церемонії Critics Choice Awards 2020.

Після своєї кар’єри в Gucci та Yves Saint Laurent дизайнер спочатку сказав, що повністю залишає індустрію моди, прямуючи до Голлівуду в 2004 році. Маючи намір зробити кар’єру режисера, він відкрив компанію Fade to Black Productions.

Проте, у 2005 році він знову повернувся з лінією товарів краси та окулярами. А згодом відновив жіночу та чоловічу колекцію.

Що буде далі для нього — і для його однойменного лейбла — залишається загадкою. Жодних подробиць про його плани або про те, коли буде названо наступника бренду, не повідомляється.

Одяг і люди, які носили його творіння, говорять самі за себе — Форд — дизайнер серед зірок. Його колекції є одними з найбільш пам’ятних моментів поп-культури та вважаються одними з найкращих образів червоної доріжки в історії.

Поки Форд прощається зі своїм однойменним лейблом — і ми чекаємо, що станеться далі. Однак його спадщина залишиться назавжди.

Популярне у рубриці News