Dark side: нова колекція Balenciaga Зима 2023

06 березня 2023

Бренд Balenciaga презентував колекцію Зима 2023 на Тижні моди у Парижі.

Загальний настрій колекції дещо похмурий, але усі образи стильні у своїй простоті.

На подіумі домінували чорний, сірий та молочний кольори з поодинокими вкрапленнями червоного та синього для акцентів. Ідеально для тих, хто обожнює tоtal black та монохром.

Креативний директор Демна Гвасалія створив одяг як переосмислення погляду на сучасну розкіш і повернення речей до базовості. Мода виходить на перше місце, поза розвагами чи епатажем.

“Це ще раз нагадало мені про дивовижну силу речей змушувати мене відчувати себе щасливим і по-справжньому виражати себе. Ось чому для мене мода більше не сприймається як розвага, а як мистецтво шити одяг”, —  зазначив Демна.

Тому шоу розпочалося з костюмів, двобортних пальто чіткого крою на моделях. Також до колекції увійшли зручні спортивні комплекти з м'яких тканин. Звичайно, не обійшлося без експресивних окулярів та футуристичних чобіт, що робить навіть строгі комплекти цікавими.

Для відчуття легкості було додано сукні з довгим рукавом перебільшеною лінією плечей у квіткові принти. Тренчі та популярні куртки бомбери хочеться носити у щоденних луках як базову розкіш.

Кілька вечірніх образів з блиском та мереживом урізноманітнили кежуал та додали цікавих акцентів.