Balmain презентував нову колекцію Pre-Fall 2023

12 січня 2023

Креативний дирекор Олів’є Рустен творить для Balmain вже більше 12 років. У новій pre-fall колекції для бренду він досліджує свій внесок у розвиток Balmain, не забуваючи віддати шану засновнику бренду – П’єру Бальмену.

Ця колекція підкреслює знайомі коди дому моди, включаючи вражаючі чорно-білі поєднання, строгий паризький одяг і знакові золоті ґудзики Balmain. Також підкреслена любов месьє Бальмена до брошок і бантів, ці прикраси перетворюються на центр дизайну, забираючи на себе всю увагу. 

Багато класичних візерунків, що були віднайдені архівах середини століття — гусячі лапки, принт принц Уельський, шеврони — також отримали нове прочитання і створюючи дуже сучасні та розкішні прядки на мотиви старої школи. Ця графіка легко переходить від оновлених суконь-шарфів до серії шикарних спортивних ансамблів, які схожі на лижні моделі Balmain того ж періоду.

Продовжуючи свій активний діалог зі спадщиною П’єра Бальмена, який заснував свій будинок моди в 1945 році, Рустейн знайшов багато привабливих історичних елементів.

«Я справді хочу заглибитися в архіви будинку», — сказав він, зазначивши, що багато кодів бренду, які він звеличує, — серед яких золоті ґудзики, строгий крій і монограма «Лабіринт» — сягають корінням у давно минулі десятиліття. «Цікаво повернутися в минуле і зрозуміти все, що відбувалося в домі і де ми сьогодні».

Структурований жіночій і чоловічий одяг Олів’є щедро декорував камінням. Воно прикрашає сукні, блузи, спідниці та інші образи останньої колекції Balmain. Кришталь збирається в квіткові та геометричні узори.

Глибокий синій, смарагдовий, гірчичний і яскраво-червоний з золотими вкрапленнями масивних ґудзиків  — основні кольори колекції.