Кава як мистецтво: 4 італійських правила
Зібрали кілька важливих нюансів, щоб зробити ваш ритуал кавування ще більш вишуканим та естетичним. Насправді, де б ви не були! Але якщо вирішили випити чашечку еспрессо у автентичному італійському барі, наші поради допоможуть бути “своїм” у цій чарівній атмосфері.
Вживання кави в барі чи кав’ярні стало типовою італійською традицією, яка з часом виробила деякі правила. Їх слід пам’ятати, щоб насолодитися напоєм сповна та не порушити етикет.
Перше правило: привітайтеся
Перш ніж зробити замовлення, подивіться на баристу і привітайтеся з ним. Він, безумовно, працює та заклопотаний, але заслуговує на повагу та дружню привітність. Навіть після того, як випили каву, подякуйте і попрощайтеся.
Друге правило: як пити каву
Тепер розберемо більш «технічні» аспекти. Зазвичай чашку подають, спираючись на блюдце, ручкою вправо, а чайну ложку — з тієї ж сторони. Тримайте блюдце лівою рукою, а правою потягуйте каву, пам’ятаючи, що чашку потрібно підносити до рота, а не навпаки. Тримайте ручку чашки між великим і вказівним пальцями і, будь ласка, не піднімайте свій мізинець. Це занадто кітчево та удавано!
Правило третє: як помішувати цукор
Деякі люди крутять чашкою, щоб дати каві «декантувати», наче це вино. Ні! Ще одна погана смакова звичка, каву потрібно просто перемішувати, навіть без додавання цукру, зверху вниз або навпаки. Не потрібно намагатися створити вир чи центрифугу у вашій чашці. Нарешті, після використання чайної ложки, покладіть її на піднос і в жодному разі не залишайте всередині чашки.
Четверте правило: будьте стримані
Намагайтеся бути стриманими, коли п’єте каву, не стукайте чашкою об блюдце, не створюйте гучних звуків і не облизуйте піну, якщо ви замовили капучіно.